Els treballadors subcontractats de Movistar deixen la tancada

Els tècnics firmen un acord amb l'empresa, que farà de mediadora amb les subcontractadores, i surten de la botiga de Portal de l'Àngel

Ada Colau es presenta a la seu ocupada de Movistar i adverteix que Barcelona no pot tolerar aquest desallotjament / MONICA PELLICCIA / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
SALVADOR SABRIÀ / BARCELONA

Els treballadors subcontractats de Telefónica-Movistar, que des de dissabte passat ocupen la botiga de l'empresa a Portal de l'Àngel de BarcelonaPortal de l'Àngel, han arribat a un acord amb l'empresa aquest dissabte al matí, i han abandonat la tancada al voltant de les 14.30 hores d'aquest dissabte. La vaga dels tècnics es manté als 57 dies del seu inici.

Segons l'acord, Movistar exercirà de mediadora entre els tècnics subcontractats i les empreses que tenen les subcontractes per aconseguir que aquests treballadors tinguin una jornada de 40 hores setmanals i dos dies de festa a la setmana. Telefónica també retirarà la seva denúncia del portaveu del comitè de vaga, Aitzol Ruiz de Azúa. La reunió per negociar els acords a què s'ha arribat aquest dissabte serà entre els dies 2 i 5 de juny.

Notícies relacionades

A la sortida dels 8 dies de tancada, els treballadors s'han mostrat agraïts pel paper mediador que han fet tant Ada Colau com la seva formació, Barcelona en Comú, així com Joaquim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, el comitè de vaga i els advocats dels tècnics subcontractats.

Aquest divendres a la nit, en assemblea, els treballadors havien fet propostes per desencallar el conflicte, després que el jutge ordenés el desallotjament dels empleats, i s'havia produït un "acostament" de posicions, que finalment ha fructificat. L'acord entre les parts es firmarà pròximament, i posteriorment es farà una roda de premsa.

Temes:

Movistar