CONVENI CONGELAT

Nova jornada de vaga a Correus

Els sindicats xifren en un 80% el seguiment en el torn de nit

Treballadors de Correus davant de l’edifici de la Via Laietana.

Treballadors de Correus davant de l’edifici de la Via Laietana. / ARXIU / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats CCOO UGT han xifrat en més d'un 80% el seguiment en el torn de nit de la vaga de 24 hores convocada per avui a Correus, entitat que, consultada per Efe, encara no disposa de dades sobre la repercussió de la protesta entre els seus treballadors.

Segons CCOO, sindicat majoritari a Correus, el seguiment mitjà en el torn de nit ha sigut del 83% i els piquets informatius estan desenvolupant la seva activitat sense incidències "malgrat la forta presència policial".

Als centres de tractament automatitzats d'Astúries la taxa s'eleva al 90%; a Girona i Alacant, al 90%; a Múrcia, al 88%; i a Barcelona, Madrid, Cadis, Granada, Màlaga, Sevilla i Valladolid, al 85%.

Des de la UGT asseguren que el seguiment de la vaga als centres de tractament automatitzats, logístics i de classificació postal per part del personal no subjecte a serveis mínims "està sent massiu", amb taxes superiors al 83%.

El sindicat xifra el suport a Astúries en el 99%; a Sevilla, en el 95%; i a Madrid i Barcelona, en el 90%.

Notícies relacionades

Els sindicats CCOO, UGT, CSI-F i Sindicat Lliure han convocat entre abril i maig tres jornades d'aturades parcials i tres més de vaga per protestar per la congelació de les negociacions del conveni col·lectiu i per la destrucció de 15.000 llocs de treball en els últims cinc anys, entre altres motius.

La vaga d'avui coincideix amb el final de la campanya electoral i podria complicar el tractament i repartiment dels vots per correu que fins ahir es podien dipositar a les diferents oficines de l'entitat postal.

Temes:

Correus