CÀRRECS

Fainé renuncia al consell d'Abertis per no incórrer en incompatibilitat

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

El president de CaixaBank, Isidre Fainé, ha renunciat al seu lloc al consell d'administració d'Abertis. La decisió s'ha pres per evitar les incompatibilitats establertes en la llei d'ordenació, supervisió i solvència d'entitats de crèdit.

Notícies relacionades

Després d'haver-se incorporat la setmana passada a l'òrgan de govern de Gas Natural, Fainé estava present com a vocal i vicepresident en altres companyies participades pel banc, com són els casos de Telefónica i Repsol, a més a més de la francesa Suez Environnement, propietària del grup Aigües de Barcelona (Agbar), en la qual és també membre del consell d'administració. Segons la normativa, els directius de bancs no poden ocupar càrrecs no executius en més de quatre companyies no financeres i Fainé estava ara en cinc.

CaixaBank és primer accionista d'Abertis, per mitjà de Criteria CaixaHólding, amb una participació del 22%, en la qual també figuren com a socis de referència OHL i CVC. Fainé era un dels quatre vicepresidents d'Abertis, però des de fa uns mesos, aquest càrrec es va refondre en un que ha passat a ocupar el conseller delegat del grup, Francisco Reynés.