JORNADA D'ATUR

Els sindicats qualifiquen d'èxit el primer dia de vaga a Correus

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els sindicats van xifrar en un 85% el seguiment ahir en els torns de nit i de matí de la primera de les cinc jornades de vaga convocades al maig per protestar contra el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu de Correus. L'empresa, que es va mostrar oberta a dialogar, va rebaixar el seguiment de la protesta fins al voltant del 30%.

La jornada de vaga, convocada per CCOO, UGT i CSI-F i en la qual estaven cridats a participar els més de 50.000 treballadors de Correus de tot Espanya, va arribar després de les aturades parcials portades a terme la setmana passada i va coincidir amb la data prevista per iniciar la remissió de la documentació necessària als votants residents a Espanya que hagin sol·licitat el vot a distància. Les centrals, que denuncien la desaparició de 15.500 llocs de treball en els últims cinc anys i el desmantellament de la companyia, van qualificar d'«èxit» i de «massiu» el seguiment de la vaga i van demanar a les autoritats que «deixin de mirar cap a una altra banda».

Correus, però, va reduir el seguiment de l'aturada al 36,6% en el cas del torn de nit i al 25,7% en el de matí. Fonts de l'empresa pública van destacar que la jornada es va desenvolupar «amb normalitat», tret d'«algun incident puntal» registrat durant la nit.

Notícies relacionades

EFICIÈNCIA / Així mateix, Correus va manifestar la seva disposició a dialogar amb els sindicats i la seva confiança a trobar punts d'acord amb les centrals, a les quals va fer una crida a la responsabilitat en relació amb el calendari d'aturades parcials i vagues. La companyia va recordar la seva «obligació» com a empresa pública de «ser eficient en la gestió dels recursos públics» i de treballar per «desenvolupar nous segments de negoci que permetin augmentar els ingressos i mantenir els llocs de treball».

Els sindicats han cridat els treballadors a secundar aturades parcials els 14 i 21 de maig, així com dues jornades de vaga els dies 15 i 22 de maig, cosa que podria tornar a dificultar el vot per correu.