ATURADES PARCIALS FINS AL 22 DE MAIG

Correus afronta aquest dilluns una vaga coincidint amb l'inici del vot per correu

Els treballadors de l'empresa postal pública es mobilitzen contra el "bloqueig" de la negociació del conveni col·lectiu

2
Es llegeix en minuts

Els 52.000 treballadors de Correus estan convocats a secundar una jornada de vaga general aquest dilluns, 4 de maig, coincidint amb l'inici del termini per votar per correu en les pròximes eleccions locals i autonòmiques.

La vaga forma part del calendari de sis jornades d'aturades parcials i de 24 hores que CCOO, UGT, CSI-F i Sindicat Lliure han convocat en la societat postal pública en protesta pel "bloqueig" que, segons asseguren, pateix la negociació del nou conveni col·lectiu de l'operador postal públic.

Aquest calendari va arrencar divendres passat, 30 d'abril, amb una vaga parcial de dues hores, que va registrar un seguiment del 8,33% segons Correus i de fins al 90% segons els sindicats.

La vaga d'aquest dilluns coincideix amb l'inici del termini que tenen els electors que optin per votar per correu en els comicis del 24 de maig per enviar els vots. El termini de remissió del vot per correu per part dels electors s'estén fins al dia 20, segons informa Correus a la seva pàgina web. D'aquesta forma, el calendari de mobilitzacions convocades pels sindicats afecta tot aquest període, ja que arriba en dies alterns fins al 22 de maig.

En concret, estan convocades dues jornades de vaga per als dies 15 i 22 de maig. En el cas de Madrid, en lloc del dia 15 de maig, festiu a la ciutat, la vaga tindrà lloc el 14 de maig. La resta d'aturades parcials estan programades per als dies 14 i 21 de maig. En el cas de Madrid, l'aturada del 14 s'avança al 13 de maig, per estar prevista la jornada de vaga per al 14.

CONTRA LES RETALLADES

Notícies relacionades

A més de manifestar la seva protesta pel "bloqueig" del conveni col·lectiu, amb aquestes mobilitzacions, els representants dels treballadors de Correus també expressen el seu rebuig a la "retallada laboral més gran de la història" que, segons afirmen, està portant a terme la societat integrada en SEPI. Segons les seves dades, en els últims cinc anys s'han suprimit uns 15.500 llocs de treball a la societat postal.

A més, denuncien que "la política de retallades" de Correus està "privant milers de ciutadans del dret a un servei postal de qualitat" i, per tot això, reclamen "posar fre als injustificats ajustos i acordar un nou conveni col·lectiu que contempli un salari digne, la recuperació del poder adquisitiu amb increments salarials després d'anys de congelació, i la consolidació de llocs de treball i el manteniment de la ultraactivitat".