prestacions

Burgos descarta usar la guardiola de les pensions abans del juny

1
Es llegeix en minuts
EFE
AYLLON

El secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, va assegurar ahir que almenys fins al mes de juny no serà necessari recórrer al Fons de Reserva de la Seguretat Social, conegut com la guardiola de les pensions, encara que no ha descartat que s'hagi de fer servir per abonar la paga extra d'estiu als pensionistes.

Burgos, en declaracions als periodistes, va expressar que s'haurà de veure «com evoluciona el sistema», encara que ha assegurat que si es recorre al citat fons en «algun dels moments habitualment més compromesos», com sol ser la paga extra d'estiu, serà «en menys quantitat que en altres ocasions».

El secretari d'Estat va afirmar que quan s'ha recorregut al Fons de Reserva ha sigut per garantir el poder adquisitiu dels pensionistes i perquè cap pensió fos reduïda ni congelada a Espanya.

Notícies relacionades

Segons l'alt càrrec, «afortunadament» el Fons encara disposa de gairebé 50.000 milions d'euros, per si «en el futur» fos necessari usar-lo. En la seva opinió, cada vegada serà «menys» necessària aquesta reserva gràcies a les millores en la gestió del sistema i, sobretot, per la recuperació de l'ocupació i del creixement econòmic que, segons el seu parer, demostren les últimes dades de l'EPA, d'afiliació i de la desocupació d'abril.

El secretari d'Estat va opinar que el sistema «ha superat els seus moments més complicats i ara està començant a generar creixents recursos». En aquest sentit, va asseverar que les pensions estan «absolutament assegurades» i que la Seguretat Social ha aconseguit sortir de la crisi «enfortida».