ENTREVISTA AL 'FINANCIAL TIMES'

Fainé obre la porta a vendre la participació de Caixabank en Repsol

"Sempre he tingut la idea de col·locar el hòlding en el mercat. És un projecte que tinc al cap", afirma el president del grup

Confessa que segueix atent a l'espera de noves oportunitats a Espanya

Isidre Fainé, president de Caixabank.

Isidre Fainé, president de Caixabank. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Isidre Fainé, president del grup Caixabank, ha apuntat en una entrevista amb el diari 'Financial Times' la possibilitat de vendre la participació del 12% que té el banc a Repsol i treure a cotitzar la cartera industrial del grup financer.

"Podríem decidir vendre la participació en Repsol", ha dit Fainé en l'entrevista, segons comentaris recollits en anglès a la web del diari britànic. Fainé ha indicat que la seva participació en la petrolera és un "actiu sòlid i líquid que proporciona ingressos i diversificació", però ha destacat la seva condició de "no estratègic".

A més, Fainé ha suggerit que l'atrau la idea de marcar una divisió més clara entre el grup bancari i les seves participacions industrials. Actualment, la participació en Repsol i el 5% en Telefónica estan sota el paraigua de Caixabank, mentre que la resta de participacions (com en Gas Natural i Abertis) pengen de la cartera de la fundació La Caixa, que controla el banc.

"Sempre he tingut la idea de col·locar el hòlding en el mercat... És un projecte que tinc al cap, però dependrà de la decisió del consell".

REORGANITZACIÓ DE CARTERA

A principis de març el grup va indicar que vol reduir del 16% actual al 10% el consum de capital de la seva cartera d'actius industrials davant l'increment de les exigències regulatòries, però no va voler entrar en el detall de com reorganitzaria la cartera per limitar aquest consum.

Els nous criteris bancaris perjudiquen les ràtios de capital dels bancs que, com La Caixa, tenen grans carteres industrials.

Notícies relacionades

Fainé també ha assenyalat que el banc, que ha fet diverses adquisicions financeres durant la crisi, segueix atent a l'espera de noves oportunitats a Espanya.

"Sóc com el gat esperant fora de la ratera. Tot és possible", ha dit al diari.