AUSTERITAT. L'OPINIÓ DEL GOVERNADOR

Linde apel·la al «patriotisme» per defensar els ajustos del Govern

1
Es llegeix en minuts

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va defensar ahir les polítiques «rigoroses i prudents» adoptades pel Govern per corregir els desequilibris de l'economia. En un discurs amb un inusual to polític, el governador va afirmar que «apartar-se d'un camí que ens porti a situacions impossibles i insostenibles no és austeritat, sinó sentit comú i, en un sentit molt real, patriotisme».

Notícies relacionades

Així es va expressar Linde en l'obertura d'una jornada financera organitzada per Deloitte, Abc i Sociedad de Tasación. Segons va explicar, en el context de la Unió Europea, no hi ha cap més via per corregir els desequilibris que la «devaluació interna», mitjançant l'ajust de preus, salaris i despesa pública i la recerca de més ingressos. Aquestes polítiques són les que, segons el governador, van permetre a Espanya evitar el rescat. «Anomenar austeritat la correcció dels desequilibris no és descriptiu de la realitat», va dir. Quan se li va preguntar pel possible to electoral de les seves reflexions, Linde va respondre: «Jo només dic el que penso».

CRÍTIQUES / La veritat és que les seves expressions van despertar ahir nombroses crítiques. En declaracions a Bloomberg, el conseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas va valorar que «no és correcte usar el terme patriotisme», per valorar la política del Govern. Per Manuel de la Rocha, portaveu econòmic del PSOE, els comentaris són «extremadament desafortunats» i comprometen la credibilitat i la independència del Banc d'Espanya.