CONFLICTE AERI

Lufthansa cancel·la quasi la meitat de vols de llarg radi

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Lufthansa ha cancel·lat gairebé la meitat dels seus vols de llarg radi per a aquest dissabte com a conseqüència del quart dia de vaga de pilots de l'aerolínia. Les anul·lacions afecten uns 20.000 passatgers. Les altres companyies del grup alemany, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss, Austrian Airlines i Brussels Airlines, no estan afectades per aquestes aturades.

La vaga dels pilots de Luft­hansa membres del sindicat Vereinigung Cockpit (VC) va afectar ahir vols de curt radi durant la jornada de divendres i aquest dissabte afecta els de llarg radi i de càrrega.

Notícies relacionades

Els pilots reclamen mantenir fins als 55 anys l'edat de jubilació avançada, cobrant fins al 60% del seu salari. L'aerolínia, per la seva part, vol situar els seus costos més d'acord amb els de la irlandesa Ryanair i la britànica Easyjet per als vols a Europa i amb els de Turkish i Emirates en llarga distància.

La companyia vol que es modifiqui la llei prevista per als convenis en les empreses i ha proposat una regulació especial per a la infraestructura del transport.