sector bancari

Bankinter preveu un augment significatiu del seu benefici

1
Es llegeix en minuts
P. A.
MADRID

Després d'un bon 2014, els resultats de la banca semblen haver marcat un canvi de cicle amb una millora que s'accelerarà aquest any. Així ho va venir a apuntar ahir el president de Bankinter, Pedro Guerrero, a l'assegurar que el benefici de l'entitat aquest any creixerà de «forma significativa». El banc va guanyar l'any passat 275,9 milions, el 45,3% més i els guanys més importants de la seva història.

Notícies relacionades

Durant la junta d'accionistes, la consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, va compartir la previsió, tot i l'«ombra d'incertesa» que suposen les quatre eleccions de l'any. L'executiva, així, va criticar «l'ànsia de crear diferències, que és el que està passant, la majoria d'elles artificials i innecessàries en un unió sense fronteres, sense diferències de drets ni de deures, compartint valors i sistema polític, institucions, la mateixa moneda i un dia, per què no, la mateixa llengua».

Guerrero també va anunciar que el percentatge del benefici que destina el banc a pagar als accionistes s'eleva al 50%. Ja s'han pagat 68,9 milions en efectiu com a dividend del 2014 i s'abonaran 69 milions més, amb la qual cosa el pagament a compte de l'any passat serà el 152% superior al del 2013.