SECTOR AERI

Vueling oferirà als seus avions wi-fi amb velocitat de descàrrega de fins a 20 megues

El servei, que encara no té data d'estrena, l'instal·la Telefónica

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / MADRID

L'aerolínia Vueling ja ha començat a instal·lar en la seva flota d'avions tota la tecnologia necessària per oferir internet als passatgers. Així la companyia ha arribat a un acord amb Telefónica per instal·lar internet a través de satèl·lit a alta velocitat, amb velocitats de descàrrega de fins a 20 megues per segon.

Segons la companyia, és el servei d'internet d'alta velocitat en avions "més avançat d'Europa". La tecnologia utilitzada, denominada HTS, permet que el satèl·lit tingui un rendiment en ample de banda 70 vegades superior al dels satèl·lits convencionals.

Notícies relacionades

La instal·lació de cada equip en les aeronaus requereix 15 dies de feina. A més de fins a tres equips 'router', cablejat i altres equips electrònics, necessita una gran antena satèl·lit que s'instal·la a sobre de la cabina dels passatgers, de manera que els avions passen a tenir una espècie de "gepa" que és la que permet la connexió a alta velocitat.

Vueling està pendent de l'aprovació del sistema per part de les autoritats espanyoles per donar entrada al servei, que serà de pagament. Segons la firma, el seu cost serà "molt baix".

Temes:

Wifi