INTERVENCIÓ. LA FILIAL

El consell del Banco Madrid dimiteix en bloc

2
Es llegeix en minuts
P. ALLENDESALAZAR
MADRID

La missió principal dels dos interventors nomenats pel Banc d'Espanya al Banco Madrid és gestionar l'entitat per assegurar la continuïtat de la seva activitat, però també analitzaran si hi ha operacions sospitoses que puguin estar relacionades amb el blanqueig de capitals del qual els Estats Units ha acusat a la seva matriu, la Banca Privada d'Andorra (BPA).

De fet, un d'ells, José Luis Gracia, està especialitzat precisament en la prevenció del blanqueig de capitals (fins ara treballava per al Sepblac, la comissió pública encarregada d'evitar aquest tipus de delictes), mentre que l'altre, Alejandro Gobernado, és un expert en supervisió d'entitats.

En qualsevol cas, no s'estima d'entrada que hi pugui haver un problema massiu a l'entitat, ja que està supervisada i vigilada per les autoritats espanyoles (més estrictes contra aquest tipus de pràctiques que les andorranes). A més, l'informe dels Estats Units sobre BPA no cita la firma espanyola, com va destacar ahir el mateix banc.

NORMALITAT / El Banco Madrid va assegurar en un comunicat que «està operant amb absoluta normalitat i donant servei als seus clientes en totes les seves oficines» i va destacar que la intervenció «no suposa cap canvi en la gestió» i que «tant la direcció de l'entitat com el seu consell d'administració mantenen i exerceixen tots els seus poders i compten amb tota la capacitat de decisió sobre la gestió».

El seu consell es va reunir per «adoptar les decisions necessàries perquè es posin en marxa els procediments interns per col·laborar amb l'activitat inspectora dels interventors del Banc d'Espanya i per revisar els protocols interns de control relacionats amb la matèria que ha motivat aquesta investigació». Així mateix, l'entitat ha posat a disposició dels interventors un equip per col·laborar directament en la seva supervisió. «Banco Madrid confia plenament que les investigacions que puguin portar a terme el Banc d'Espanya posaran de manifest el compliment de la legislació i la normativa vigent», va assegurar.

Notícies relacionades

El banc també va mirar de desmarcar-se clarament de la seva matriu: són dues entitats «totalment independents, cadascuna amb les seves pròpies estructures operatives i que desenvolupen la seva activitat amb marcs regulatoris i legals diferents». A més a més, va insistir, compta amb el seu propi consell, una direcció independent, un balanç separat i capital propi no disponible per al seu accionista únic.

La presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Elvira Rodríguez, va apuntar que l'entitat podrà complir amb els seus clients perquè no té problemes de solvència i liquiditat.