REPARTIMENT

Correus estudia usar 'drones' en algunes zones d'Espanya

Un dron operat per un civil volant a Nova York

Un dron operat per un civil volant a Nova York / MIKE SEGAR (MIKE SEGAR / REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Correus estudia utilitzar drones (aeronaus no tripulades) en el futur per a l'enviament de paquets a determinades zones d'Espanya, en funció de l'estructura urbanística, i quan es produeixin els canvis legislatius que regulin els aspectes relacionats amb l'ús d'aquests aparells.

Així ho va assenyalar el president de Correus, Javier Cuesta, en una entrevista a Servimedia, en la qual va explicar que en la societat estatal pertanyent a la SEPI s'ha arribat a plantejar l'ús de drones per a l'illa de Cabrera (Balears), ja que per les seves condicions es podrien portar paquets «perfectament». No obstant, comporta una despesa més gran que el sistema actual i a més hi fa «molt de vent», de manera que de moment s'ha descartat aquesta opció.

En qualsevol cas, va recordar l'ús «incipient» d'aquests aparells en altres països, com Alemanya, on Deutsche Post utilitza aquests vehicles aeris no tripulats en alguns centres per travessar el riu Rin i arribar a zones industrials.

Notícies relacionades

«Quan a Espanya canviï la legislació ho podrem plantejar», va afirmar Cuesta, que va dir que està «convençut» de l'ús de drones» d'aquí uns anys» en determinades zones, en funció de l'estructura urbanística.

L'any passat, el gegant del comerç electrònic Amazon ja va anunciar que es plantejava l'ús d'aquests petits avions no tripulats per fer arribar els paquets als seus clients. També l'empresa de missatgeria DHL ha començat a fer servir aquests robots per entregar comandes.