ESCOLA DE NEGOCIS

Esade redueix a zero el valor de Creápolis per sanejar el seu balanç

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA
BARCELONA

El patronat de la Fundació Esade ha acordat rebaixar en 7,6 milions el valor en llibres d'Esade Creápolis, les seves instal·lacions destinades a la innovació al terme de Sant Cugat del Vallès, fins a situar-lo en una quantitat molt reduïda, pràcticament «simbòlica», segons fonts de l'entitat.

Amb aquesta mesura, que es complementa amb el canvi de l'equip directiu, l'escola de negocis saneja el seu balanç després d'obtenir l'any passat un excedent del voltant d'un milió d'euros. La decisió «no té efecte sobre la caixa ni sobre la capacitat d'inversió en l'estratègia de futur», segons l'escola.

L'entitat va registrar la darrera campanya uns ingressos de 79,6 milions d'euros, cosa que suposa un creixement del 6%. Els seus programes van tenir a prop de 9.000 participants de més de 100 nacionalitats. A més va superar la facturació prevista en totes les unitats de negoci.

El patronat de la fundació, de la qual la Companyia de Jesús controla el 50% i l'altra meitat està en mans de representants de la societat civil i empresarial,  va decidir també nomenar Joaquín Bordas president d'EsadeCreápolis, i Edgar Jordà, nou responsable executiu, en substitució de Santiago Benedé.

Una vegada superada la fase de llançament del centre d'innovació, Esade Creápolis, iniciat fa cinc anys, s'ha vist superat per la crisi immobiliària, que ha fet «que no s'estiguin generant encara els beneficis previstos inicialment», segons fonts de la mateixa institució.

Notícies relacionades

La Fundació d'Esade controla la majoria del capital d'aquesta factoria d'idees de més de 17.000 metres quadrats a Sant Cugat, que als seus inicis tenia diverses caixes d'accionistes i va comptar amb garanties i suports públics.

L'objectiu ara és integrar aquestes instal·lacions en la dinàmica acadèmica d'Esade. De fet, aquest dimecres, Esade firmarà una aliança amb la finlandesa Aalto University, mitjançant la qual els alumnes i les empreses treballaran en projectes conjunts d'innovació. La firma de l'acord es farà a les instal·lacions d'Esade Creápolis, que serà una peça important per al desenvolupament d'aquest pacte.