RECURS JUDICIAL

La fiscalia demana que es revoqui el tercer grau dels Núñez

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La fiscalia va demanar ahir que es revoqui el tercer grau concedit el Nadal passat a l'expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez Clemente i al seu fill Josep Lluís Núñez Navarro, després de passar 40 dies a la presó condemnats per subornar inspectors d'Hisenda. L'empresari i el seu fill van ingressar a la presó de Quatre Camins el 16 de novembre per complir una condemna de dos anys i dos mesos de presó pel cas Hisenda, imposada pel Tribunal Suprem, i van sortir-ne el 24 de des­embre, al concedir-los la Generalitat el tercer grau.

Des d'aleshores, els Núñez, com qualsevol pres beneficiat pel tercer grau, només han anat a la presó a dormir els dies laborables. En dos recursos presentats ahir, la Fiscalia demana al jutge de vigilància penitenciària que revoqui el tercer grau que els va ser concedit als Núñez per la subdirecció general del Departament de Justícia de la Generalitat, a proposta de la Junta de Tractament de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Barcelona).

Notícies relacionades

La fiscalia esgrimeix en els seus recursos la gravetat dels delictes pels quals van ser condemnats pel cas Hisenda, que va ser definit en la sentència com un dels casos de corrupció més importants destapats a Catalunya. També exposa que els Núñez no se n'han penedit, com ja va posar en relleu el ministeri públic quan va demanar el seu ingrés immediat a la presó, mentre l'expresident blaugrana i el seu fill esperaven la resolució de la seva petició d'indult al Govern. Un altre dels arguments que sosté és que amb la pena de presó també es pretén donar exemple i prevenir l'aparició de més casos de corrupció.

La fiscalia rebutja en els seus recursos un dels arguments que va defensar la Generalitat per a la concessió del tercer grau, que estan integrats en la societat, per considerar-lo insuficient. L'Audiència de Barcelona va condemnar, el juliol del 2011, a sis anys de presó els Núñez per subornar inspectors d'Hisenda perquè fessin els ulls grossos en les seves revisions i eludir així el pagament d'impostos per valor de 13 milions d'euros.