'CAS HISENDA'

Núñez surt avui de la presó a l'obtenir el tercer grau

1
Es llegeix en minuts
JESÚS G. ALBALAT / BARCELONA

El constructor i expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez Clemente sortirà previsiblement avui de la presó, en vigília de Nadal i cinc setmanes després d'ingressar-hi, al ser-li concedit un permís i posteriorment el règim de semillibertat o tercer grau. Els responsables de la presó de Quatre Camins (la Roca del Vallès) van rebre ahir la notificació que autoritza Núñez, de 83 anys, a anar a la presó només a dormir els dies laborables, segons fonts jurídiques.

Notícies relacionades

L'empresari va ingressar a la presó el 16 de novembre passat amb el seu fill Josep Lluís Núñez Navarro per la seva participació en el cas Hisenda, un dels escàndols de corrupció més importants a Catalunya, en què una trama empresarial va subornar inspectors d'Hisenda.

La Direcció General de Presons va aprovar el règim de semillibertat per a Núñez pare, segons les fonts consultades, que no van confirmar si el fill també se'n veurà beneficiat. La setmana passada, la junta de tractament de Quatre Camins va subscriure la proposta de tercer grau per a tots dos pel seu comportament i l'escassa probabilitat de reincidència. Pel que fa a redempció de condemna, s'aplica l'antic Codi Penal, i la condemna que ha de complir es redueix a gairebé la meitat, davant els dos anys i dos mesos imposats pel Suprem.