corrupció a la delegació d'hisenda

Núñez sortirà de la presó abans de Nadal

Els tècnics de la presó on està ingressat fan un informe favorable

Josep Lluís Núñez i el seu fill, al vehicle que els va portar a Quatre Camins, el 16 de novembre.

Josep Lluís Núñez i el seu fill, al vehicle que els va portar a Quatre Camins, el 16 de novembre. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

El constructor i expresident del Barça, Josep Lluís Núñez Clemente, i el seu fill, Josep Lluís Núñez Navarro, que van ingressar a la presó el 17 de novembre passat, han estat proposats per la junta de tractament de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, per al compliment de la pena en règim obert o de semillibertat, cosa que els permetrà només anar a dormir a un centre penitenciari. Aquesta proposta, que ha de ser firmada pels responsables de la Direcció General de Presons, podria permetre que Núñez pare, de 83 anys, pugui sortir de presó abans de Nadal. Respecte al fill, encara s'està pendent de la decisió final, segons les fonts consultades.

La junta de tractament de la presó de Quatre Camins, composta per tècnics, va subscriure la proposta per unanimitat amb base al comportament i a l'actitud de tots dos i, sobretot, davant l'escassa possibilitat que reincideixi. A més, és el primer delicte pel qual van ser condemnats. També ha jugat un altre aspecte a favor seu. I és que en la redempció de la condemna s'està aplicant el Codi Penal antic i, d'aquesta manera, la condemna efectiva que s'ha de complir ha baixat de forma considerable.

Notícies relacionades

LA TRAMA / Els dos empresaris van ingressar a la presó el 17 de novembre per complir la condemna de dos anys i dos mesos de presó que se'ls va imposar per la seva implicació en una trama empresarial que aconseguia, a canvi d'obsequis, que funcionaris d'Hisenda fessin els ulls grossos en les inspeccions fiscals.

La seva entrada a la presó es va produir després que l'Audiència de Barcelona rebutgés la seva petició de suspendre l'execució de la condemna a l'espera que el Govern resolgués l'indult. El tribunal va entendre que aquesta mesura de gràcia té gairebé nul·les perspectives de prosperar i que, almenys l'expresident del Barça era «una persona no rehabilitada» al no haver ofert «la menor mostra de penediment i de contrició», ja que ni tan sols reconeix el delicte pel qual va ser condemnat. La resolució citava el comunicat emès per la seva empresa, el Grup Núñez i Navarro, en què clamaven per la seva innocència.