Assegurances podrà investigar d'incògnit les companyies

El Govern regula la figura del 'mistery shopper' o comprador misteriós per al sector

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Els inspectors de la Direcció General d'Assegurances podran fer indagacions d'incògnit en les companyies. El Govern ha aprovat una modificació de la llei d'ordenació i supervisió d'entitats asseguradores que regula la figura del 'mistery shopper', o comprador misteriós d'incògnit, existent en altres activitats.

L'objectiu d'aquesta figura és supervisar i controlar les pràctiques comercials de les asseguradores sense necessitat d'identificar-se. L'inspector es farà passar per client i, d'aquesta manera, podrà conèixer sense filtres el tracte que es dóna a la gent i si és el correcte o no.

Notícies relacionades

El 'mistery shopper' és una tècnica que utilitzen moltes empreses per avaluar i mesurar la qualitat de l'atenció al client. Els protagonistes actuen com a clients i després entreguen un informe sobre com ha estat la seva experiència.

Aquesta mesura s'inclou en el text que adapta la norma espanyola a la directriu comunitària que reforça la solvència i la supervisió de les entitats asseguradores. També es reforcen les exigències d'informació i de transparència.

Temes:

Assegurances