PATRONAL CATALANA

Gay de Montellà opta a seguir en la presidència de Foment

1
Es llegeix en minuts
A. FUENTES
BARCELONA

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha anunciat al comitè executiu de la patronal la seva intenció de presentar-se a la reelecció al capdavant de l'organització. Les eleccions tindran lloc en una assemblea general que se celebrarà al desembre, un cop la junta directiva la convoqui en una reunió el 3 de novembre vinent, segons va informar Foment en un comunicat.

Notícies relacionades

Gay de Montellà va ser elegit president directament per la junta directiva de Foment el 14 de març del 2011 en substitució de Juan Rosell, que va deixar el càrrec per presidir la CEOE. Foment va destacar que Gay de Montellà «ha promogut la reforma dels estatuts» amb l'objectiu de limitar la presidència a dos mandats consecutius i, a més, ha defensat la necessitat de «garantir els mecanismes de control per al bon govern de l'entitat» mitjançant un codi ètic.

El seu mandat ha estat marcat també per la seva posició a favor del diàleg entre la Generalitat i el Govern central en el procés sobiranista iniciat a Catalunya amb el fi d'evitar «un xoc de trens». La seva posició no va caure bé en el sector més nacionalista dels empresaris, que es va presentar a les eleccions el 2010 amb una candidatura encapçalada per Joaquim Boixareu, que va perdre davant de Rosell. Gay de Montellà va sortir al pas de les crítiques internes amb una adhesió al Pacte pel Dret a Decidir, encara que sense entrar-hi formalment.