ESCÀNDOL COMPTABLE

El magistrat imputa la dona de l'expresident de Pescanova

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El jutge Pablo Ruz ha citat en qualitat d'imputada María Rosario Andrade, cònjuge de l'expresident de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, per intentar transferir quatre milions d'euros des d'un banc de Portugal a una entitat amb seu a Hong Kong. Segons la interlocutòria feta pública pel magistrat de l'Audiència Nacional, María Rosario Andrade ha estat citada per prendre-li declaració el dia 30 d'octubre.

El jutge prendrà declaració a la dona de Fernández de Sousa per si els fets que se li imputen fossin constitutius dels presumptes delictes d'aixecament de béns i blanqueig de capitals.

Segons van assegurar a Europa Press fonts pròximes a la dona de l'expresident de Pescanova, va ser la mateixa Rosario Andrade qui va ordenar a través d'un correu electrònic aturar la transferència hores abans que fos paralitzada per la policia econòmica lusitana.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, recalquen que l'enviament d'aquest correu electrònic consta tant en l'acte del jutge com en els informes de la policia portuguesa. L'Audiència Nacional va ordenar el mes de setembre del 2013 bloquejar un compte bancari obert a Portugal a nom d'una societat de Manuel Fernández de Sousa des del qual la seva dona va intentar moure quatre milions d'euros a la Xina.

Aquest moviment es va produir tan sols uns dies després que el jutge admetés les querelles i li imposés una fiança milionària pel falsejament de comptes de la companyia.