Acciona i KKR constitueixen una societat conjunta d'energies renovables

Acciona de Energía Internacional, de la qual el fons té el 33%, sortirà a borsa als EUA

1
Es llegeix en minuts

Acciona i KKR han formalitzat la seva aliança per al desenvolupament d'actius de generació d'energies renovables amb la constitució d'Acciona de Energía Internacional, una societat en què el fons ha pres una participació del 33% per 397 milions d'euros, i a la qual els dos socis ja preparen per a la seva sortida a Borsa als EUA.

Notícies relacionades

L'operació s'emmarca en el pla estratègic que el grup que presideix José Manuel Entrecanales va llançar fa un any per esmorteir l'impacte de les reformes energètiques aprovades pel Govern. No obstant, Acciona i KKR contemplen el seu acord en aquesta societat conjunta com la constitució d'una "aliança a llarg termini" entre un soci industrial i un de financer per al desenvolupament d'actius renovables a tot el món.

Així ho han destacat el president del grup de construcció i energia, José Manuel Entrecanales, i el copresident del fons, Henry R. Kravis, durant la presentació de la nova empresa conjunta d'energia verda. L'aliança s'ha materialitzat amb la constitució d'Acciona Energía Internacional, una societat a la qual Acciona ha traspassat 55 actius eòlicssolars fotovoltaics, repartits en 14 països i que sumen 2.300 megawatts (MW) de potència. És en aquesta firma en la qual KKR ha pres una participació del 33%.