entre 66 i 68 dòlars per acció

Alibaba eleva el seu preu de sortida a Wall Street

El gegant xinès podria recaptar 21.800 milions de dòlars amb la venda d'accions

Exteriors de la seu central d’Alibaba a Hangzhou.

Exteriors de la seu central d’Alibaba a Hangzhou. / AP

2
Es llegeix en minuts
EDUARDO LÓPEZ ALONSO / BARCELONA

La Xina i Alibaba posaran de cap per avall Wall Street. El gegant de comerç electrònic mundial ha elevat el preu de sortida de les seves accions just abans de la seva sortida a borsa divendres que ve. Segons una comunicació enviada al regulador borsari nord-americà ha elevat el seu preu a entre 66 i 68 dòlars per acció, amb la qual cosa podria arribar a recaptar uns 21.800 milions de dòlars. Tots els rècords destrossats.

TRANSPARÈNCIA EN DUBTE

El gegant xinès afronta amb la sortida a borsa una nova etapa de transparència financera que alguns mitjans han posat en entredit i que suposa una nova concepció dels negocis, una obertura desconeguda entre els grans grups empresarials asiàtics. El creixement accelerat d'Alibaba i les compres d'altres empreses és el que genera més dubtes als comptes, una cosa que ha endarrerit una mica la sortida a borsa. En qualsevol cas, l'expectació desfermada per l'operació financera d'Alibaba està justificada.

LA MÉS GRAN OFERTA PÚBLICA D'ACCIONS

Si es confirma finalment aquest preu (l'empresa es reserva canvis d'última hora), amb l'oferta pública inicial de venda d'accions el grup podria recaptar fins a uns 25.000 milions de dòlars si els col·locadors exerceixen les seves opcions de compra. Alguns mitjans locals ja havien apuntat en els últims dies la possibilitat que, tenint en compte que la forta demanda prèvia dels títols amb el preu anterior, Alibaba el podria elevar en una segona ronda de reserves. I és que els capitals internacionals, especialment els asiàtics, estan molt pendents d'aquesta macrooperació a Wall Street. Alibaba és un conegut dels mercats i la capacitat especulativa internacional, ara òrfena de grans projectes, està desitjosa d'apostar a cavall guanyador. 

DADES SOBRE ALIBABA

Alibaba manté la idea d'oferir 320 milions de títols, sense elevar en aquesta ocasió el nombre d'accions que posarà a la venda a Wall Street respecte de les xifres anunciades el 5 de setembre. Aquesta xifra podria arribar fins als 368 milions d'accions si els agents col·locadors exercicin totalment l'opció de compra que ofereix el grup xinès. Per les xifres que estudia Alibaba, seria la més gran sortida a borsa a Nova York. La informació que ofereix la SEC sobre Alibaba així ho indica.

BABA, PARE EN XINÈS

Notícies relacionades

Els títols de la companyia xinesa, amb el símbol BABA, podrien començar a operar divendres que ve, encara que la data final es confirmarà abans d'aquesta data. Si en espanyol la paraula 'baba' no té dubtes, resulta que en xinès significa pare, una mostra més de l'ambiciosa aposta financera del gegant asiàtic. Potser convertir-se en el pare de les ingents inversions xineses a Occident. 

El gegant del comerç electrònic va començar aquest dilluns a Hong Kong la part asiàtica de la seva ronda de presentacions a inversors de l'operació, i aquest dimarts celebren a Singapur un dinar i reunions amb grups més petits d'inversors. La "road show" davant els inversors va començar el 8 de setembre a Nova York i es preveu que finalitzi aquest dijous, un dia abans de l'esperat debut a Wall Street.