alimentació

Burger King confirma l'adquisició de Tim Hortons

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La cadena d'hamburgueses nord-americana Burger King ha confirmat la compra de la cadena de cafeteries canadenca Tim Hortons per crear un nou gegant del menjar ràpid. Burger King pagarà al voltant d'11.400 milions de dòlars en efectiu i en accions prenent com a referència el preu de l'acció en tancament de dilluns. Les dues cadenes continuaran funcionant per separat sota el paraigua d'un hòlding amb seu al Canadà, que serà «el tercer principal grup de menjar ràpid del món», segons l'empresa.

Notícies relacionades

Segons el rànquing de la revista QSR, Burger King ocupa el cinquè lloc mundial en cadenes de menjar ràpid, mentre que el seu rival directe, McDonalds, és el primer, seguit per la cadena de sandvitxos Subway, Starbucks i la firma d'hamburgueses Wendy.

L'empresa resultant tindrà 23.000 milions de dòlars en vendes i 18.000 restaurants a 100 països. L'accionista majoritari, amb el 70% de Burger King, és el fons brasiler 3G Capital Management, que tindrà el 51% de la nova entitat, que cotitzarà a Nova York i Toronto, i que encapçala l'actual president de Burger King, Daniel Schwartz.