L'ÚLTIM ANY

Afectats per les preferents recuperen uns 3.000 milions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Més de 534.000 afectats per les participacions preferents han recuperat en un any, des del juliol del 2013 fins al mateix mes d'aquest any, un total de 2.912 milions d'euros amb el procés d'arbitratge a què el Ministeri d'Economia i Competitivitat va obligar a adherir-se les entitats intervingudes pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) -Bankia, Novagalicia i Catalunya Banc-. Així ho va assegurar ahir la secretària general de Consum, Pilar Farjas, que va precisar que d'aquests gairebé 3.000 milions, 1.097 corresponen a participacions preferents ofertes per Bankia.

Notícies relacionades

Segons va assenyalar Farjas, en total hi ha hagut, fins al moment, unes 303.000 sol·licituds d'arbitratge admeses a tot el territori espanyol. Els «molt pocs casos» que queden, va afegir, es refereixen a situacions en les quals «no és clar que els preferentistes no sabessin les condicions dels productes».

La representant de Sanitat (ministeri responsable de Consum) també va avançar que el seu departament considera la possibilitat que les empreses paguin a les Juntes d'Arbitratge de Consum (encara que són les companyies les que s'hi adhereixen de manera voluntària), que són gratuïtes per als ciutadans.