INDÚSTRIA FARMACÈUTICA

Almirall fa caixa amb Astra

El laboratori de la família Gallardo ingressarà un màxim de 1.562 milions d'euros per la venda a la firma britànica de l'àrea respiratòria L'acord preveu també el traspàs de plantilla

Laboratori 8 Una treballadora, a les instal·lacions de Sant Feliu.

Laboratori 8 Una treballadora, a les instal·lacions de Sant Feliu. / ARXIU / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES
BARCELONA

Nou capítol del sanejament de les farmacèutiques catalanes. Almirall ha optat per fer caixa amb la venda dels drets dels seus medicaments contra patologies respiratòries, una àrea important fins ara per a la companyia de la família Gallardo. Almirall ingressarà un màxim de 1.562 milions d'euros que pagarà el laboratori britànic AstraZeneca. La borsa va premiar la venda amb una pujada del 7,93%.

L'operació preveu diverses fases. Inicialment, AstraZeneca desemborsarà 652 milions d'euros i preveu portar a terme altres pagaments en funció de la consecució d'objectius vinculats a les vendes dels medicaments que poden ascendir a 910 milions. La venda també inclou el traspàs d'Almirall a la farmacèutica britànica d'«un nombre significatiu de treballadors» que treballen a l'àrea de medicaments per a malalties respiratòries. La filial Sofotec, especialitzada en el desenvolupament de noves teràpies farmacològiques, i la seva plantilla també seran transferits al laboratori d'Anglaterra.

«Aquest important acord ens permet desenvolupar millor els nostres actius i coneixements de respiratori amb AstraZeneca, una companyia experimentada en aquesta àrea terapèutica. També ens permet equilibrar millor els costos, riscos i rendiments del negoci respiratori, mantenint un interès econòmic important en el seu èxit futur», va afirmar el president d'Almirall, Jorge Gallardo, en un comunicat. Segons aquest, Almirall aconsegueix amb aquesta venda «una base molt sòlida» per moure's de manera «més agressiva» cap a l'àrea d'especialitats i convertir-se en «una companyia global en dermatologia».

Amb l'operació, Almirall transfereix a AstraZeneca 13 medicaments de l'àrea respiratòria, entre els quals destaca Ebastel. En l'àrea dermatològica que Almirall vol potenciar, compta amb set productes en l'actualitat. Per AstraZeneca, les medicines d'Almirall permetran reforçar la seva àrea respiratòria, en què comercialitza medicaments com el Symbicort i el Pulmicort.

Notícies relacionades

Segons el conseller delegat d'AstraZeneca, Pascal Soriot, l'acord «aporta valor estratègic i a llarg termini» a la franquícia respiratòria d'AztraZeneca, una de les seves plataformes de creixement clau de la firma. Així mateix, va indicar que està desitjant «donar la benvinguda» als treballadors que assumirà d'Almirall.

La companyia catalana va aconseguir un resultat net de 19,1 milions el primer semestre d'aquest any, xifra que suposa un 8,5% més que en el mateix període de l'any anterior, amb uns ingressos de 433,4 milions, un 5,6% més.