sentència a VILANOVA

Segons un jutge, Bankia va actuar de «mala fe» amb les preferents

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT
BARCELONA

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 de Vilanova i la Geltrú ha estimat íntegrament la demanda presentada per una agència de viatges i ha condemnat Bankia a tornar la totalitat dels diners invertits en preferents, 48.357 euros, així com a pagar els interessos al 4% des de la data de contractació del producte, el maig del 2009. La sentència, que declara la nul·litat de l'ordre de subscripció, tal com sol·licitava l'advocat de la demandant, Juan Carlos Córdoba, també condemna a costes la caixa d'estalvis i l'entitat emissora (Caja Madrid Finance Preferred) per la seva «temeritat i mala fe».

Notícies relacionades

Així qualifica el jutjat l'estratègia de Bankia d'oposar-se a la demanda argumentant no haver incomplert la seva obligació d'informar el client de forma completa, clara i veraç sobre la naturalesa i les característiques de les participacions preferents, quan ha quedat provat que l'entitat coneixia perfectament les advertències i els requeriments que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) li havia dirigit des del 2010.

La sentència destaca també que el test de conveniència resulta enganyós, pel fet que presentava el producte com de renda fixa i vinculat a les inversions de baix risc, quan les preferents són tot al contrari. A més a més, no s'esmenta que la remuneració està condicionada a l'obtenció de beneficis per part de l'emissor.