L'impost estatal als dipòsits bancaris serà del 0,03%

El Govern aprova finalment un gravamen d'aquest tipus que impedeix a les autonomies tenir la seva taxa pròpia

1
Es llegeix en minuts

L'impost estatal sobre els dipòsits bancaris tindrà un gravamen del 0,03%, segons ha anunciat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha explicat que aquest gravamen, que pagaran els bancs, s'ha inclòs en el decret llei de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència aprovat avui.

Notícies relacionades

L'impost sobre els dipòsits bancaris està en vigor des del gener del 2013, però es mantenia al 0% ja que es va crear amb l'únic fi de garantir la unitat de mercat i evitar que cada comunitat autònoma pogués tenir una taxa pròpia. Segons va anunciar el Govern al seu dia, el tipus d'aquest impost seria molt moderat. La llei de finançament autonòmic obliga a rescabalar les comunitats autònomes que en tenien i en què la vigència va quedar anul·lada a partir de l'existència de l'impost estatal.

Les tres comunitats a compensar són Andalusia, les Canàries i Extremadura, que són les que el tenien vigent abans de l'1 de desembre del 2012. Abans que Hisenda tirés endavant el seu impost, Astúries, la Comunitat Valenciana i Catalunya van modificar les seves legislacions per impulsar el tribut. El Govern va portar als tribunals aquestes comunitats.