DISTRIBUCIÓ

Damm obtindrà els 1.000 milions de facturació aquest any

"Pescanova ha sigut una punyetera estafa", assegura Demetrio Carceller

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona

La companyia cervesera catalana Damm s'ha posat com a objectiu arribar als 1.000 milions d'euros de facturació aquest any. I aconseguirà aquest creixement anual de gairebé el 10% gràcies a, segons ha assegurat el president de Damm, Demetrio Carceller, la recuperació del mercat interior i l'expansió internacional.

L'empresa va augmentar les vendes l'any passat fins als 909 milions d'euros (900 milions el 2012), sent ja el 15% de les vendes a l'exterior, el 18% més que el 2012, tota una "meta" que se seguirà incrementant en aquest exercici i en els pròxims. La firma va aconseguir mantenir el 26% de quota al mercat de la cervesa l'any passat, mentre que Cacaolat, que ja està en números positius, va obtenir una quota del 40% a Catalunya en el segment de batuts.

Notícies relacionades

No obstant, el benefici de l'empresa va caure el 14,6% (fins a 70 milions d'euros) per la presència de la firma a Pescanova. De fet, Carceller ha carregat durament contra l'operació: "Ha estat una punyetera estafa". "Pescanova ha estat una estafa de 40 quilos", ha agregat, en referència als 40 milions d'euros que el grup va haver de proveir en els seus comptes del 2013 per la seva fallida inversió.

Carceller ha destacat que van intentar "salvar l'empresa perquè s'ho mereixia", però que ara "és ja un tema del passat" i que no esperen recuperar "ni un euro" dels dipositats a la firma.

Temes:

Damm