L'empresariat considera superat el pitjor de la crisi

Ramon Roca, president de la Trobada Empresarial al Pirineu, destaca "el canvi d'actitud" dels patrons

1
Es llegeix en minuts

L'optimisme s'imposa entre els empresaris, que veuen superat el pitjor de la crisi. Aquesta és una de les notes destacables de la 25 Trobada Empresarial al Pirineu, celebrada a la Seu d'Urgell. Ramon Roca, president de l'associació que organitza les trobades, destaca "el canvi d'actitud " respecte a l'edició de l'any passat i que hi ha "més optimisme i més confiança" de l'empresariat en les companyies i en les seves capacitats.

Al seu torn ha subratllat el gran nombre de participants en aquesta edició, amb gairebé 700. Les dades de l'enquesta realitzada entre els participants, resposta per 110, apunten a bons auguris. Al marge de les qüestions polítiques, el 87% dels que han respost mantenen "perspectives positives". A més hi ha coincidència que el 2015 "serà un any millor".

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el president Artur Mas, que va inaugurar les sessions, ha afirmat que en aquesta ocasió "es pot parlar de reactivació econòmica". S'ha considerat legitimat per fer-ho perquè, segons ell, des del seu govern "mai abans havien llançat les campanes al vol".

En aquest sentit, Alfred Pastor, professor del IESE i exsecretari d'Estat d'Economia, ha assegurat durant un dels debats que en aquesta ocasió la recuperació ha vingut per quedar-se perquè "va de debò". De totes maneres ha advertit que serà "lenta".