OPERACIÓ PER REDUIR DEUTE

La Generalitat ven l'antiga seu del Memorial Democràtic

El Govern es desfà de dos edificis públics per un valor total de 28,3 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

El Govern ha aprovat aquest dimarts la venda de dos edificis públics a Barcelona per un valor total de 28,3 milions d'euros, en una operació que comportarà un estalvi anual per a l'Administració d'1,7 milions. Es tracta de l'antiga seu del Memorial Democràtic, situada al número 69 de la Via Laietana, i l'actual seu la secretaria de Medi Ambient, ubicada al número 523-525 de l'avinguda Diagonal.

Notícies relacionades

L'antiga seu del Memorial Democràtic, habilitada pel tripartit, s'ha venut a la societat mercantil Corporació Qualitat per 11,9 milions d'euros, mentre que l'edifici de la Diagonal s'ha adjudicat a l'empresa Mercury Capital per 16,4 milions. D'acord amb el contracte subscrit, la Generalitat continuarà ocupant aquest últim immoble en règim de lloguer durant un mínim d'un any i un màxim de tres, per un import d'1,2 milions.

Segons l'Executiu català, els ingressos recaptats es destinaran a eixugar deute, ja que permetran cancel·lar el cens que grava l'edifici de la Via Laietana i que puja a 9,5 milions d'euros. Aquestes operacions s'emmarquen en el pla de racionalització d'espais públics impulsat pel Govern per reduir el deute públic i reequilibrar les finances de la Generalitat. Des del 2012, s'han venut 21 immobles per un valor total de 331 milions.