La UE imposa sancions a 13 russos per la intervenció a Crimea

Els ministres d'Exteriors europeus opten per una llista mínima reduïda de 21 persones que inclouen vuit ucraïnesos

1
Es llegeix en minuts
ELISEO OLIVERAS / Brussel·les

La Unió Europea (UE) ha acordat imposar sancions a 13 personalitats russes a 8 d'ucraïneses com a represàlia per la intervenció russa a Crimea. Els ministres d'Afers Estrangers dels Vint-i-vuit han aprovat vetar l'entrada en territori europeu i congelar els fons i béns que aquestes 21 persones puguin tenir a la UE per haver contribuït amb les seves accions a soscavar la integritat territorial, la sobirania i la independència d'Ucraïna.

Notícies relacionades

Al Consell de Ministres d'Afers Estrangers de la UE s'ha imposat la posició dels països que defensaven començar amb una llista curta de sancionats per anar dosificant les represàlies contra Rússia sense tancar la porta al diàleg diplomàtic. Altres països, com la Gran Bretanya i els països de l'Est, havien defensat una llista extensa que inclogués un centenar de russos.

Els Vint-i-vuit han tornat a reiterar que no reconeixen el resultat del referèndum de diumenge a Crimea, perquè "és il·legal i il·legítim" i perquè "vulnera la Constitució d'Ucraïna" i "el dret internacional. Els ministres han reclamat, a més, la retirada i l'aquarterament de les tropes russes desplegades a Crimea i l'inici de negociacions directes entre Moscou i Kíev per resoldre la crisi. 

Temes:

Ucraïna