plet pel canal

Sacyr es desmarca de la proposta del seu soci italià a Panamà

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Les constructora espanyola Sacyr va deixar clar ahir que l'única proposta que es negocia amb l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP) és la que va presentar dimarts el Grup Unit pel Canal (GUPC), que liderat per l'empresa espanyola agrupa la italiana Salini Impreglio, la belga Jan de Nul i la panamenya Constructora Urbana. El grup proposa que s'avanci el pagament d'una mica més de 400 milions d'euros dels sobrecostos per mantenir les obres més enllà del 20 de gener. Aquesta proposta es va produir en resposta a la formulada per la mateixa ACP d'avançar 283 milions. No obstant, dimecres el soci italià del grup va plantejar que perquè les obres segueixin a partir del 20 de gener el canal havia d'aportar fins a 735 milions d'euros.

Aquesta proposta no només ha estat rebutjada de ple per l'ACP, sinó que ha provocat sorpresa entre els membres del grup de constructores que porten a terme la construcció dels dos jocs de rescloses del canal. Des de Sacyr  es va precisar ahir que aquesta proposició tan sols es podia entendre com la manifestació d'una opinió, la del conseller delegat de Salini Impreglio, i que, per descomptat, no s'ha inclòs en les negociacions que es mantenen aquests dies.

Notícies relacionades

L'empresa italiana, no obstant, va donar ahir una versió diferent als mitjans de comunicació panamenys en què sosté que el plantejament fet per Pietro Salini és recolzat per les altres tres empreses que participen en el consorci cons-

tructor. Cosa que potser podrà concretar avui el president de Sacyr, Manuel Manrique, que es reunirà amb l'administrador del canal, Diego Quijano.