MESURES CONTRA LA CRISI

Viñals (FMI): "La baixada de tipus és un pas cap a noves mesures per consolidar la recuperació"

El IESE congrega uns 2.500 directius i empresaris en la seva assemblea d'antics alumnes

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / Barcelona

Haurà més mesures del Banc Central Europeu (BCE) per consolidar la recuperació. El director d'Assumptes Monetaris del Fons Monetari Internacional (FMI), José Viñals, s'ha mostrat convençut a Barcelona que la rebaixa del preu del diner acordada dijous per l'autoritat monetària europea no és més que "un pas" en un conjunt de mesures que es prendran per consolidar el creixement. L'ha considerat "important", però "no l'única".

Davant directius i empresaris participants en la 52a assemblea d'antics alumnes del IESE, Viñals, ha encoratjat a seguir amb les reformes estructurals perquè el creixement se sostingui en pilars més sòlids. Viñals ha participat en una taula rodona amb l'exmembre del BCE José Manuel Fernández Páramo, actualment professor del IESE i els també docents d'aquesta escola de negocis Alfred Pastor i Antonio Argandoña.

Notícies relacionades

En la trobada que se celebra el Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona, alts executius i empresaris procedents  de 60 països debaten sobre el context econòmic global bajo el lema 'Decidir: Afrontar avui les oportunitats de demà'. Un dels riscos que planen actualment sobre l'ecoomi europea i, en particular, l'espanyola, és la deflació (caiguda generalitzada i sostinguda dels preus). Pastor, en la seva intervenció ha descartat per ara aquest risc.

El el seu discurs inaugural, Jordi Canals, director general del IESE, ha considerat "imprescindible per sortir de la crisi" seguir modernitzant l'economia. També ha defensat millorar el sistema educatiu, que ha estat objecte de moltes reformes "sense consens" en els últims anys; així com potenciar la innovació i la internacionalització de les empreses. En total s'han inscrit per a l'assemblea uns 2.500 directius i empresaris.