OPERACIÓ EMPRESARIAL

Un pas a la rehabilitació

Corp Promotors diversifica el seu negoci immobiliari amb la integració de la firma barcelonina Mobelsystems

La integració obre un nou mercat al grup especialitzat en pisos a la carta

Nova etapa 8 Raimon Vilanova, gerent de Mobelsystems

Nova etapa 8 Raimon Vilanova, gerent de Mobelsystems / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS
BARCELONA

Corp Promotors, firma immobiliària especialitzada en l'edificació de vivendes a la carta a preu assequible, ha fet un pas cap a la diversificació del seu negoci amb la integració en la seva estructura de Mobelsystems, societat que desenvolupa projectes de rehabilitació, dirigida per Raimon Vilanova. La firma conjunta es denomina Corp Restaura i estarà dirigida per Vilanova mateix, que també serà accionistes juntament amb Pau Castro i Pedro Molina, socis de la immobiliària. En la nova divisió s'integrarà l'equip de 14 persones amb què compta la firma rehabilitadora. Des del mes de gener, aquest equip s'ha incorporat a l'estructura de Corp Restaura.

La immobiliària, que té ingressos de 140 milions d'euros, està especialitzada en obra nova. Ha edificat més de 1.000 vivendes des del 2008 i té 350 pisos en construcció. Amb aquesta operació«amplia la cartera de clients i obre la porta a un sector que està experimentant un cert auge», comenten fonts de la companyia.

Mobelsystems, amb ingressos de tres milions d'euros, portava a terme projectes de rehabilitació des de fa 20 anys. De fet, es va encarregar del 100% dels treballs de rehabilitació de Renta Corporación abans que aquesta firma sortís a borsa.«Vam tenir la sort que abans que explotés la bombolla immobiliària vam haver de deixar aquest client i ens vam veure obligats a adaptar la nostra estructura a la nova situació del mercat», comenta Vilanova.

La companyia ha fet la seva particular travessia del desert sense deixar de treballar. S'ha especialitzat en col·lectius estrangers, principalment el rus. Una part del seu personal és d'aquesta nacionalitat.«Els russos estan comprant pisos i locals comercials vells amb la intenció de rehabilitar-los. En alguns casos ho fan per establir-hi la seva residència i en altres per llogar-los o posar en marxa negocis», comenta Vilanova.

Notícies relacionades

L'empresa s'encarrega també del manteniment d'aquestes inversions. Acaba de completar la rehabilitació d'uns apartaments turístics a la rambla de Catalunya per a un inversor italià.«Ens hem encarregat des de la feina de paleta fins a la decoració. Quan entra algú a la vivenda ho té tot», explica. El cert és que la capacitat d'atracció turística de Barcelona ha permès a la companyia fer prop d'una desena de rehabilitacions relacionades amb el canvi d'ús dels edificis, bàsicament per convertir-los en apartaments turístics.

La firma completa la seva activitat amb la inspecció d'edificis, té una firma denominada ITE Inspecciones que s'encarrega de fer l'auditoria dels edificis obligats a passar aquesta revisió.