L'FMI ofereix un àpat sibarita a 7.000 empleats

L'organisme internacional gira l'esquena a la crisi a base d'ostres i caviar en el sopar de Nadal

1
Es llegeix en minuts

Elsàpats de Nadal són tradicionals moments de reunió en les empreses. La crisi ha minvat aquest tipus de celebracions però no a tot arreu. ElFons Monetari Internacional (FMI), l'organisme que presta diners a països amb problemes de liquiditat i exigeix a canvi durs ajustos en el dèficit públic per assegurar-se el reemborsament, ha organitzat aquest any un sopar de Nadal digne de grans esdeveniments i millor paladar al qual va invitar ni més ni menys que 7.000 dels seus empleats.

Notícies relacionades

Segons publicava l'edició digital de diari nord-americàThe Washington Post, l'organisme dirigit per la francesa Christine Lagarde va oferir en el gran àpat del dia 15 als seus afortunats treballadors ostres, crema de caviar i una infinitat de plats de tradició multicultural. El cost de l'exquisit banquet va superar els 500.000 dòlars (380.000 euros) segons algunes fonts, encara que a l'FMI insisteixen que la minuta conjunta es va quedar en 265.000 euros, preu d'amic.

Les crítiques no s'han fet esperar, en uns moments en què s'aconsella la reducció del dèficit com a forma vital dels estats, encara organismes com l'FMIs'entesten a celebrar no se sap què a cop de talonari. En aquesta festa gastronòmica de l'FMI també hi va entrar el menjar espanyol. Paella, patates braves, amanida murciana, pernil i xoriço, entre molts altres plats, van ser degustats en la gran festa, que es va allargar fins a la una de la matinada. Podria ser només una festa, però s'ha de recordar que països com Grècia han de pagar a l'FMI uns 682 milions d'euros el 2013. Es desconeix quin va ser el brindis final de la festa sopar, però no es descarta que en qualsevol cas fos de mal gust.