JORNADA DE VAGA GENERAL

Desenes de milers de manifestants protesten a Madrid sota el lema "Ens deixen sense futur"

Artistes com José Sacristán, Almudena Grandes, Pedro Almodóvar, Pilar Bardem i Miguel Ríos se sumen a la mobilització

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / Madrid

Desenes de milers de manifestants deMadridhan partit de la plaça deCibeles rere una gran pancarta amb el lema de la vaga general: "Ens deixen sense futur. Hi ha culpables. Hi ha solucions" (en castellà, anglès i alemany), fins a finalitzar a la plaça de Colón. Encapçalaven la marxa els líders sindicals de la UGT, CCOO i USO,Cándido Méndez,Ignacio Fernández ToxoiJulio Salazar, respectivament.

La marxa ha transcorregut en un ambient de tranquil·litat, i hi han assistit persones de totes les edats, inclosos nens i gent gran, amb especial visibilitat dels professionals de la sanitat, que anaven vestits amb bates blanques. També hi havia un grup d'estudiants que demanaven la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert. A les primeres files, hi havia artistes com José Sacristán, Almudena Grandes, Pedro Almodovar, Pilar Bardem i Miguel Rios.

Notícies relacionades

Al passar al costat de la plaça de les Corts, els crits de protesta s'han intensificat, i a l'altura de Neptuno, han coincidit amb grups d'Envolta el Congrés. 

Unes 120 manifestacions estaven convocades per avui en diverses ciutats d'Espanya, amb motiu de la vaga general.