Anar al contingut

Als 71 ANYS

Mor l'exlíder d'UGT a Catalunya Justo Domínguez

El dirigent va participar activament en la reconstrucció del sindicat als anys 80

Qui va ser secretari general d'UGT de Catalunya entre els anys 1983 i 1989, Justo Domínguez, va morir dijous a Barcelona als 71 anys després d'una llarga malaltia, segons ha informat aquest divendres en un comunicat el sindicat, que ha lamentat la mort de l'històric dirigent i ha mostrat el seu condol i solidaritat a la família i amics.

Nascut a Toledo el 1940, va arribar quan era jove a Barcelona, on va treballar com a conductor de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L'any 1975 va entrar a formar part de la federació catalana del PSOE i d'UGT, on primer va liderar la federació de transports i després, als anys 80, va assumir la secretaria general del sindicat. Des d'aquest càrrec, Domínguez va participar activament en la reconstrucció d'UGT en el període de la transició. L'any 1989 va abandonar la direcció però va seguir vinculat al sindicat, al qual va estar afiliat fins a la seva mort.

Llegat de valentia i compromís

En un comunicat, UGT ha destacat el llegat de "valentia, compromís, lluita contra la injustícia i defensa dels treballadors" que deixa Domínguez, així com el treball que, com tants de la seva generació, va realitzar contra la dictadura i la recuperació de la democràcia.

La capella ardent s'obrirà aquest divendres a partir de les 17.00 hores al tanatori de les Corts de Barcelona i el funeral tindrà lloc dissabte a les 13.30 hores al mateix lloc.

0 Comentaris
cargando