Als 76 ANYS

Mor Jesús Farga, fundador del grup pastisser Farga

L'empresari també era vicepresident primer de l'àrea institucional de la Federació Catalana de Futbol

Jesús Farga.

Jesús Farga. / IGNASI PAREDES

1
Es llegeix en minuts

El fundador del grup pastisserFarga i vicepresident primer de l'àrea institucional de la Federació Catalana de Futbol, Jesús Farga, ha mort aquest dijous als 76 anys, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Una de les operacions més importants liderades per Farga en els últims temps va ser la compra de la fàbricaFrigo al Poblenou de Barcelona a la multinacionalUnilever el 2008. D'aquesta manera, Farga va donar continuïtat a la planta davant l'anunci de tancament per part de la multinacional i va contractar 85 treballadors dels 268 empleats d'Unilever.

Esperit de superació

Notícies relacionades

La federació ha expressat el seu més sentit condol per la mort de Farga, que ha estat estretament vinculat al futbol català durant gran part de la seva vida. L'entitat ha destacat l'esperit de superació de l'empresari català, que va fundar el Grup Farga el 1957, després d'haver finalitzat la seva formació de pastisseria a Lleida. També va ser directiu del Barça durant els mandats deJoan Gaspart iEnric Reyna.

Va ser llavors quan es va traslladar a Barcelona per dedicar-se als negocis de l'alimentació, mogut per l'entusiasme. En aquest mig segle, Farga va aixecar la cadena de gelateries Farggi amb presència a Espanya --amb més d'un centenar de locals entre propis i franquiciats-- i botigues en països com Portugal, Itàlia o el Golf pèrsic.