A KUNMING

La Xina copia les botigues d'Ikea

Un comerç de quatre plantes reprodueix l'estètica i els productes de la multinacional sueca a la mateixa ciutat que la falsa botiga d'Apple

La falsa botiga d’Ikea a Kunming.

La falsa botiga d’Ikea a Kunming. / JASON LEE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
REUTERS / Pequín

Xinano només copia lesbotigues d'Apple sinó també Ikea. Una botiga calcada de la cadena sueca de mobiliari i parament acaba de ser descoberta a la ciutat de Kunmimg, al sud-oest del país, però que es diu 11 Mobles. El seu nom xinès, no obstant, és "Shi Jia Yi Ju", que s'assembla molt al nom xinès d'Ikea "Jia Jia Yi Ju". La gran diferència, no obstant, és que els mobles es fabriquen sota comanda.

El negoci, que reprodueix fins al mínim detall, l'estètica, els productes i la forma de presentar-los de la multinacional europea, té 10.000 metres quadrats distribuïts en quatre plantes.

La còpia inclou fins i tot l'estètica del restaurant, en què el menú canvia les mandonguilles i el salmó per la carn de porc a l'estil xinès cuit picat i els ous.

Ikeacompta amb nou botigues a la Xina, la majoria a les ciutats costaneres més riques i el sud. Xiao Lee, resident a Kunming, que estava de compres a 11 mobles buscant un armari, havia visitat les botigues d'Ikea a Pequín i Xangai.

"Vaig pensar a fer-me enviar els productes des de la verdadera botiga d'Ikea, però em sortia molt car, així que vaig venir aquí", va dir Lee. "Al verdader Ikea, el disseny és més net i tot es col·loca correctament, no es poden comparar", va dir

Notícies relacionades

"Aquest és un fenomen nou", va dir Adam Xu, analista de retail amb Booz & Co. "Generalment hi ha una gran quantitat de productes falsificats, ara veiem més falsificacions en l'aspecte del servei en termes de (falsificació) dels formats de venda."

El mes passat, un blocaire nord-americà va provocar una tempesta dels mitjans de comunicació després que va publicar fotos d'una falsa botiga d'Apple a la mateixa població.

Temes:

Ikea Xina Comerç