Les turbulències financeres

L'FMI lliga la recuperació d'Irlanda a la reconversió de la banca

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La recuperació d'Irlanda reposa sobre una reestructuració total del sector bancari del país, però el control per part de l'Estat es podria prolongar amb la finalitat de tranquil·litzar els mercats, assenyala el Fons Monetari Internacional (FMI) en l'informe elaborat pels experts que van ser a Dublín al mes de novembre per avaluar la situació del país juntament amb els de la Unió Europea.

El Fons va anunciar dijous que el seu consell d'administració va aprovar un préstec d'un total de 22,5 milions d'euros a Irlanda, dels quals 5,8 són de disposició immediata. La UE i l'FMI van acordar amb el Govern irlandès un paquet de rescat de 85.000 milions d'euros.

Notícies relacionades

Les autoritats irlandeses i els experts de l'FMI estan d'acord en el fet que és imprescindible que es porti a terme un programa de «reestructuració completa» del sector financer. El Fons afegeix que el paquet de 35.000 milions d'euros del pla d'ajudes reservat al sector bancari serà «un coixí suficient» per assegurar la reestructuració.

PROPORCIONAR LIQUIDITAT / El Banc Central Europeu (BCE) va informar ahir que ha reactivat les operacions per proporcionar liquiditat en lliures esterlines amb la finalitat d'ajudar Irlanda. Aquest anunci va tenir lloc precisament el mateix dia en què l'agència Moody's va rebaixar la qualificació dels bons irlandesos tant en divises com en moneda local cinc esglaons.