ESTRENA A LA MAQUINISTA

Leroy Merlin obrirà 12 centres a Espanya en els pròxims dos anys

La firma reserva 24 milions per a la cinquena botiga a Catalunya a l'espera de la llicència

La cadena de bricolatge destinarà 150 milions a obertures entre el 2011 i el 2012

Una treballadora a la botiga de La Maquinista, ahir.

Una treballadora a la botiga de La Maquinista, ahir. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS
BARCELONA

El sector de la construcció és, de llarg, el més tocat per la crisi. Però tota moneda té dues cares, i el gegant del bricolatge Leroy Merlin ha fonamentat una xarxa de botigues que aconsegueix créixer en vendes tot i la crisi del totxo. La firma, que obre avui al públic el quart establiment a Catalunya, al centre comercial La Maquinista de Barcelona, preveu destinar fins a 150 milions d'euros a obertures en els pròxims dos anys, en què planeja estrenar fins a 12 botigues més a tot el país.

«Acabarem l'any amb un creixement de la facturació. Veurem de quant, però calculem que serà ­pròxim al 3% en superfície ­comparable», va assegurar ahir a aquest diari el director general de la firma a Espanya, Ignacio Sánchez. L'empresa ha fet un «important esforç» per rebaixar els preus dels productes, «no només mitjançant promocions, sinó també comprant millor i aplicant aquest estalvi al consumidor». «Aconseguir-ho en època de crisi és significatiu, i serà possible amb la feina dels nostres treballadors-col·laboradors», va ­afegir.

SORTIDA DE LA CRISI / Sánchez ho té clar: els bons resultats es deuen, sobretot, a la seva aposta per la inversió en temps de crisi. «Per canviar la tendència de l'economia s'ha d'invertir. Si volem canviar el problema del consum, cal invertir sense esperar resultats, confiant que el mercat es recuperarà. No ens podem estar lamentant de la situació del mercat contínuament», va afirmar.

Per això l'estratègia del grup és invertir fins a 150 milions d'euros en els pròxims dos anys en nous centres. «L'any que ve en construirem dos o tres, i el 2012, entre vuit i nou», va apuntar Sánchez. «Crearan 2.000 nous llocs de treball indefinits. Anem contra el mercat perquè Espanya es recuperarà», va afegir.

Catalunya és «zona estratègica» per a Leroy Merlin, encara que només disposa de quatre ­establiments a la comunitat, la meitat que a Madrid. «Volem obrir més botigues, hem sol·licitat diverses llicències, però no depèn de nosaltres. A Madrid hi ha més centres perquè ens és més fàcil obrir», va explicar. «Si en l'establiment de La Maquinista hi hem invertit 11 milions -va assenyalar Sánchez-, per al pròxim centre a Catalunya tenim reservats 24 milions d'euros».

Notícies relacionades

NOVA BOTIGA / L'establiment que ­Leroy Merlin té a La Maquinista ocupa 7.600 metres quadrats de superfície i ofereix al públic 27.000 referències de construcció, bricolatge, jardineria i decoració. A la botiga hi treballen 151 persones -més 30 d'indirectes-. «Els nostres treballadors-col·laboradors són el nostre actiu més important», va explicar Sánchez. La cadena té 8.500 treballadors en els seus 48 centres espanyols, el 98% dels quals són copropietaris de la companyia (el 10% de la retribució la reben en accions).

«Volem que d'aquí 10 anys els empleats d'aquesta botiga continuïn a l'empresa, potser amb altres càrrecs, però que segueixin perquè estan contents. En tres anys volem estar entre les 10 millors empreses a Espanya per treballar», va concloure.

Temes:

Leroy Merlin