INFRAESTRUCTURES

Un vol des de BCN estrena avui l'aeroport de Ciudad Real

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'arribada d'un avió TRJ 55 d'Air Nostrum procedent de Barcelona suposarà avui l'estrena de l'aeroport de Ciudad Real, el primer de propietat i gestió privada i ús públic d'Espanya. L'arribada serà a les 16.15 hores.

El director del centre, Escolástico González, va explicar ahir que els bombers faran el "baptisme d'aigua" de l'aeronau per celebrar la inauguració, després de rebre dimecres la llicència de Foment. També està prevista l'arribada, a les 16.50 hores, d'un segon vol d'Air Berlín procedent de Palma, que retornarà a les 17.50 al seu destí, així com d'altres vols privats que no va especificar.

Notícies relacionades

González va destacar el caràcter d'"infraestructura pionera" de l'aeroport. També va anunciar "nous destins" i companyies els mesos vinents, a partir de la temporada de març a octubre, i va precisar que es podria tractar de París, Roma i Londres. Per ara, l'aeròdrom operarà amb Air Nostrum i Air Berlín, i amb un tercer destí, a Gran Canària, per part de la primera.

Així mateix va assenyalar que la terminal de càrrega estarà acabada al llarg del mes que ve, moment en què espera començar a operar. L'aeroport ha costat fins ara 410 milions d'euros, si bé els seus promotors esperen invertir- hi 100 milions més per acabar totes les instal.lacions previstes. Entre els seus accionistes hi ha la Caja de Castilla-La Mancha i Iberdrola.