LA CRISI DE LES FINANCES

El Nikkei de Tòquio es desploma gairebé un 10%

L'índex Nikkei perd el 9,37%, la tercera caiguda més important de la història

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
TÒQUIO

Els mercats asiàtics s'han enfonsat davant la por dels inversors que les mesures preses pels diferents governs occidentals per frenar la crisi siguin insuficients per evitar la temuda recessió.

Després d'una jornada negra a Wall Street ahir, on el Dow Jones va perdre més de 500 punts, l'índex Nikkei de la Borsa de Valors de Tòquio ha perdut al tancament 952,58 punts, o el 9,37%, fins a situar-se en els 9.203,32 punts, per sota de la barrera dels 10.000 punts per primera vegada des del juny del 2003. Es tracta de la tercera caiguda més important de la història del Nikkei, segons l'agència local de notícies Kyodo.

El segon indicador, el Topix, que reuneix tots els valors de la primera secció, va baixar per la seva part 76,44 punts, o el 7,82%, fins als 901,17 punts.

Notícies relacionades

La Borsa de Tòquio, que havia obert amb pèrdues del 3,18%, s'ha desplomat gairebé fins als 9.000 punts davant la por de les repercussions globals de la crisi financera als EUA, malgrat l'aprovació del pla de rescat.

En general, tots els parquets asiàtics han respost amb caigudes de fins al 10%, com les registrades a Indonèsia, en què el regulador ha suspès la cotització per frenar la caiguda.