SECTOR QUÍMIC

Cepsa forma la primera química espanyola amb La Seda

1
Es llegeix en minuts
XAVIER SALVADOR / BARCELONA

La petrolera Cepsa anunciarà avui la presa de control de fins al 20% del capital de la química catalana La Seda en una operació encaminada a crear el primer consorci espanyol del sector.

L'operació va ser ratificada ahir en la reunió del consell d'administració, que va aprovar l'absorció dels actius d'Interquisa, empresa filial de Cepsa a canvi de donar entrada en l'accionariat al grup que presideix Carlos Pérez de Bricio mitjançant una ampliació de capital.

Amb un 20%, Cepsa es converteix en el primer accionista individual de la companyia barcelonina. El grup portuguès Selenis juntament amb Caixa Geral controlen al voltant del 16% del capital i mantenen les seves accions sindicades amb l'objectiu d'exercir una certa supremacia decisòria.

Notícies relacionades

El principal valedor dels interessos dels accionistes portuguesos és Rafael Español, encara president de La Seda. L'executiu, etiquetat com a pròxim a CiU, va ocupar durant uns quants anys el càrrec de conseller d'Endesa després de la privatització i en coincidència temporal amb els acords polítics de PP i CiU en el primer govern de José María Aznar.

Les dues empreses van acordar informar de l'operació la CNMV avui. El principal actiu d'Interquisa és una fàbrica de producció de PTA al polígon gadità de San Roque.

Temes:

CEPSA Empreses