ESTRATÈGIES DE LES COMPANYIES D'AVIACIÓ

Lufthansa, Singapore Airlines i Ryanair anuncien nous vols

L'alemanya inicia una freqüència a Munic sense tenir assegurat l''slot'

2
Es llegeix en minuts
M. J. B. / BARCELONA

Tres companyies aèries van anunciar ahir nous vols des dels aeroports catalans. Lufthansa ha començat a operar un vol entre el Prat i l'aeroport de Munic a les sis del matí per connectar Barcelona amb el seu segonhubinternacional. Singapore Airlines efectuarà amb una freqüència diària el vol entre Barcelona i la capital asiàtica; aquesta companyia fins ara en tenia quatre de setmanals. Ryanair va anunciar que instal.larà una segona base d'operacions a Catalunya a l'aeroport de Reus, des de la qual volarà a diversos destins internacionals i espanyols.

Durant la presentació de la nova freqüència diària entre Barcelona i Munic, el director general per a Espanya i Portugal de Lufthansa, Ste- phan Semsch, va assegurar que la capital catalana és una de les principals ciutats estratègiques per a la companyia i que l'aeroport del Prat concentra el 48% dels vols de l'aerolínia a Espanya, enfront del 30% de quota de mercat que representa Madrid. Però Semsch es va queixar del fet que Lufthansa, tot i que ja opera aquesta nova freqüència, no compta ambslots--drets de vol-- per a la temporada d'estiu. AENA es troba en ple tràmit de negociació deslotsamb les companyies per a la temporada que ve que s'inicia a l'abril.

Singapore Airlines sí que té resoltes les noves freqüències per operar el vol diari des de Barcelona. La ruta té el 80% d'ocupació, segons va dir el seu director comercial, Carles Arsequell. El 25% de l'ocupació correspon als passatgers espanyols. La resta de l'avió s'ocupa a Milà, ciutat on fa escala.

BASE A REUS

L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair s'ha compromès a instal.lar una base d'operacions a l'aeroport de Reus (Tarragona), que en un futur arribarà a tenir 17 vols diaris, tant a destins espanyols com internacionals.

Notícies relacionades

Representants de l'Ajuntament de Reus, la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Reus es van reunir ahir amb el responsable d'operacions de la companyia, Michael Cawley.

De la reunió, que va tenir lloc al departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, a Barcelona, ha sorgit l'acord d'establir a l'aeroport de Reus una base d'operacions de l'aerolínia, segons ha informat el secretari per a la Mobilitat del Govern català, Manel Nadal. El desenvolupament de la base es portarà a terme en dues etapes: en la primera, a partir de l'octubre del 2008, acollirà dos avions, i en la següent, l'estiu del 2009, en disposarà de sis, cosa que representarà una mitjana de 17 vols diaris, amb unes freqüències diferents a l'estiu i a l'hivern, com passa a la seva base de Girona.

Temes:

Lufthansa