DECLARACIÓ JUDICIAL

L'Arquebisbat de Valladolid diu que va guanyar només 90.000 € a Gescartera

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

L'antic ecònom de l'Arquebisbat de Valladolid, Enrique Peralta, va afirmar ahir que Gescartera, des del 1996 al 1999, li va oferir una rendibilitat del 10% per uns moviments de capital de fins a 1.105 milions de pessetes, cosa que li hauria pogut reportar, segons fonts jurídiques, interessos de 15 milions de les antigues pessetes.

En la seva declaració com a testimoni, Peralta va dir que va iniciar la inversió aportant-hi 15 milions (90.000 euros), però al veure que "Gescartera responia" i li donava un moviment trimestral "i fix", hi va invertir quantitats addicionals d'entre 15 i 50 milions de pessetes com a màxim.

Notícies relacionades

Malgrat la declaració de l'ecònom, les acusacions mantenen que no hi havia registre de clients de renda fixa, i els interessos cobrats, segons un informe pericial del Banc d'Espanya, podrien ser superiors als insinuats ahir per l'ecònom, que, tot i les preguntes del fiscal, va refusar donar una xifra concreta perquè, va dir, "figura al sumari".

Ahir també va declarar com a testimoni el guàrdia civil retirat i assistent personal d'Antonio Camacho en l'última etapa de Gescartera, Fernando Lorca. Aquest va deixar al descobert el viatge que Camacho va fer a París per assistir a la final de la Champions del 2000, entre el Reial Madrid i el València. Lorca va contractar un "jet privat" per 6.000 euros, ja que no hi havia places als vols regulars. Gescartera va convidar diversos oficials de la Guàrdia Civil a viatjar gratis a la final, inclòs l'allotjament en hotels de luxe.