CONCLUSIÓ PRELIMINAR

La CE creu que les condicions de l'opa d'Enel i Acciona sobre Endesa violen les normes europees

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BRUSSEL·LES

La Comissió Europea considera que algunes condicions d'Espanya a l'opa d'Acciona i Enel sobre Endesa violen les normes comunitàries sobre fusions.

La CE ha anunciat la seva conclusió preliminar que algunes condicions de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) són incompatibles amb la legislació de la UE que garanteixen la lliure circulació de capitals i béns, així com la llibertat d'establiment.

L'organisme ha donat un termini de 30 dies a Espanya perquè presenti els seus punts de vista sobre aquesta anàlisi. La Comissió Europea va autoritzar l'opa d'Endesa i Acciona el 5 de juliol passat.

Les condicions a l'operació

"Els estats membres tenen l'obligació de respectar la legislació comunitària en tot moment, ja que, si no, el Mercat Únic i la resta de la UE desembocarien en el caos", ha afirmat el portaveu de Competència a la CE, Jonathan Todd. Les condicions de la CNE van ser anunciades els dies 26 d'abril i 4 de juliol, i posteriorment modificades el 30 d'agost.

Notícies relacionades

A l'abril, la comissió va determinar que haurà de comptar amb l'ordre del dia de les juntes d'accionistes i del consell d'administració d'Endesa i ser informat dels acords adoptats, el sentit i la motivació del vot dels seus representants en els aspectes que influeixin en l'interès general.

Al juliol, a més, va imposar 12 condicions més, entre les quals figura que Enel i Acciona hauran de preservar l'autonomia i la marca d'Endesa, mantenir el seu domicili social i els seus centres de decisió a Espanya i crear una unitat orgànica dins de l'elèctrica espanyola per gestionar els seus actius nuclears.

Temes:

Acciona