PUGNA ENERGÈTICA

Caja Madrid vendrà el 9,9% d'Endesa a Enel i Acciona

1
Es llegeix en minuts
R. M. S. / MADRID

El consell d'administració de Caja Madrid, presidit per Miguel Blesa, va acordar ahir "per unanimitat" vendre la seva participació accionarial a Endesa (equivalent al 9,9% del capital de l'elèctrica) i acceptar l'oferta pública d'adquisició d'accions presentada de manera conjunta per l'espanyola Acciona i la italiana Enel.

Caja Madrid vendrà els seus 105 milions i escaig d'accions d'Endesa al preu de 40,16 euros ofert per Enel i Acciona i això li reportarà unes importantíssimes plusvàlues, d'uns 2.340,5 milions d'euros bruts.

El consell d'administració de la caixa va decidir ahir, a més a més, que, en la pròxima junta extraordinària d'accionistes d'Endesa (el 25 de setembre), l'entitat votarà a favor d'aixecar el blindatge que limita al 10% el dret de vot de qualsevol accionista.

Notícies relacionades

L'opa d'Enel i Acciona està condicionada a l'aixecament d'a- quest blindatge i a l'obtenció de, com a mínim, el 50% del capital. Totes dues aliades ja controlen el 45,93% de les accions (Acciona, el 21,03% i Enel, el 24,9%) i el suport atorgat ahir per Caja Madrid garanteix el folgat compliment d'aquestes condicions.

La proximitat al PP i a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que s'atribueix a Blesa ha contribuït a interpretar en clau política qualsevol possible actuació de Caja Madrid davant de les opes sobre Endesa que s'han succeït des del setembre del 2005 (primer, Gas Natural; després E.ON, i després, Enel i Acciona). Per aquest motiu era rellevant que la decisió d'ahir fos "unànime".

Temes:

Acciona