CINC MESOS DE NEGOCIACIÓ

Delphi pagarà 120 milions en indemnitzacions després d'arribar a un acord amb els sindicats

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SEVILLA

La multinacional nord-americana de components d'automoció Delphi, els sindicats i la Junta d'Andalusia han tancat un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació per al tancament i l'acomiadament dels 1.600 treballadors de la factoria a Puerto Real (Cadis), segons han informat fonts de la negociació.

Després de més de 24 hores de negociacions pràcticament ininterrompudes a la Conselleria d'Ocupació, a Sevilla, els representants de les tres parts han tancat un acord, que posa fi al conflicte uns cinc mesos després que la multinacional americana anunciés el tancament.

Es pagarà en concepte d'indemnitzacions uns 120 milions d'euros, ja que es planteja arribar als 45 dies per any treballat amb un límit de 42 mensualitats, que és el màxim que marca la llei.

La multinacional nord-americana tancarà el 31 de juliol

L'acord firmat contempla la cessió a la Junta d'Andalusia o a qui aquesta designi dels actius de la factoria --terrenys, naus i maquinària--, quantificats en uns 170 milions d'euros, segons han informat fonts de la negociació.

El compromís haurà de ser ratificat demà pel conjunt dels treballadors i es tradueix en un acord entre els treballadors i l'empresa, i un protocol paral·lel entre Junta i treballadors.

Segons ha relatat el president del comitè d'empresa de la factoria de Puerto Real, Antonio Pina, la planta farà efectiu el tancament el 31 de juliol. Aquell dia es posarà fi "a una etapa de 25 anys amb l'empresa i ara se n'inicia una de nova de la mà de la Junta per intentar buscar solucions a l'ocupació que tots demanden a la badia de Cadis", segons Pina.

Proposta "positiva"

Notícies relacionades

El representant sindical considera que l'acord pactat és "positiu". No obstant, ha precisat que no s'ha aconseguit consens per a la cessió de les patents. Pina també ha comentat que abans de la cessió d'actius a la Junta s'ha de liquidar el deute amb altres creditors, cosa que pot trigar uns quatre mesos.

Fonts de la negociació han assenyalat que es va acordar la condonació del deute amb la matriu, xifrada en uns 175 milions d'euros, i que s'està pendent de subscriure un conveni amb la resta de creditors per solucionar el deute per aquest concepte, que puja a uns 25 milions d'euros.

Temes:

Delphi