INTEGRACIÓ QUÍMICA

La Seda ajorna fins al setembre la negociació amb Cepsa

1
Es llegeix en minuts
M. J. B. / BARCELONA

El president de La Seda, Rafael Español, va confirmar ahir l'interès de la companyia per la divisió química de Cepsa, Interquisa, i per això mateix reprendran les negociacions per a la integració després de l'estiu, "segurament al setembre", va avançar el president de la firma amb seu al Prat de Llobregat. Les negociacions entre les dues companyies van quedar interrompudes recentment, després que es donessin a conèixer els contactes, encara que la raó de fons és la discrepància sobre la valoració dels actius, i el percentatge que Cepsa haurà de tenir a La Seda, una vegada s'hagi integrat Interquisa.

Español es va mostrar interessat per les quatre plantes de materials plàstics amb què compta Cepsa, tres al sud d'Espanya i una al Canadà. Español va argumentar que "s'ha de mirar si té sentit" un pacte entre les dues empreses que fins i tot podria suposar l'entrada de Cepsa en l'accionariat de La Seda i va considerar que el procés de diàleg "anirà bé".

Notícies relacionades

La planta canadenca de Cepsa serviria com a primer pas de l'expansió de La Seda al mercat del continent americà, ja que Espa- ñol va recordar que "a Europa, l'autoritat de Competència difícilment ens deixarà créixer més", motiu pel qual va apuntar cap a Amèrica com a objectiu.

La Seda, a més a més, preveu pactar després de l'estiu la compra de les set plantes del grup australià Amcor a Europa per uns 350 milions d'euros. La fàbrica més important del grup a Europa és al Regne Unit.

Temes:

CEPSA Empreses